Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba – ordinacijsko izbeljivanje, kućno izbeljivanje.

Beogradski osmeh je stomatološka ordinacija koja ide u korak sa najnovijim dostignućima u svetskoj stomatologiji, tako da smo ovog puta u prilici da Vam ponudimo:

Izbeljivanje zuba najnovijom tehnikom hemijski aktiviranog izbeljivača Opalescence Boost, američkog proizvođača Ultradent, svetskog pionira u proizvodnji svih vrsta izbeljivača.
Za samo sat vremena provedenih na stomatološkoj stolici imaćete bar dva puta sjajniji i belji osmeh. Ova metoda ne zahteva nošenje individualne kašike (tray-a) tokom 10 dana, niti je potrebno bilo kakvo prosvetljavanje svetlosnim lampama i laserima. Dovoljno je samo da nas posetite na sat vremena i vidite značajnu razliku.

Izbeljivanje zuba ovom metodom je potpuno bezbedno. Preparat takođe u sebi sadrži i fluoride tako da ima i antikariogeno dejstvo.

Samo izbeljivanje zuba ovim preparatom, kao i svim ostalim na tržištu, bilo da se radi lampama, laserima, trey-evima, se obavlja uz pomoć karbamid peroksida koji je i osnovni sastojak svakog izbeljivača, samo od tehnike izbeljivanja zavisi i jačina odnosno procentualna koncentracija istog.

Karbamid peroksid u manjim koncentracijama od 10%-15% se uglavnom koristi za kućno beljenje uz pomoć posebnog štitnika, individualne kašike – tray-a, a u većim od 30%-40% za ordinacijsko beljenje.

izbeljivanje zuba

Ordinacijsko beljenje se može obavljati na dva načina:

Čisto hemijskom aktivacijom karbamid peroksida 35% uz pomoć aktivatora, koji se tako aktiviran nanosi na vidljivu stranu gleđi prednjih zuba. Prethodno se vrši zaštita pripojnog sloja gingive, kako tokom izbeljivanja ne bi meka tkiva gingive bila oštećena i opečena. Aktivirani karbamid peroksid je gel crvene boje koji se nanosi u sloju od 2mm na gleđ i ostavlja da stoji 15-20min nakon čega se ispira i proverava rezultat. Ovaj postupak se može maksimalno ponoviti još 2 puta najbolje bi bilo sa razmakom od jednog dana, pošto sam proces beljenja traje i par dana nakon intervencije, tako da se pravi rezultati mogu videti  posle nedelju dana .

Svetlosno aktivirajućim gelom karbamid peroksida. To su čuvene lampe i laseri za izbeljivanje zuba. Procedura je slična, samo što se meka tkiva moraju mnogo više zaštiti, jer osim karbamid peroksida oštećenje može izazvati i sama polimerizujuća svetlost, iz toga razloga pacijenti prilikom ovakvog beljenja moraju biti potpuno prekriveni, uključujući i obavezno postavljanje zaštitnih naočara (YT video). 

Par dana nakon ordinacijskog izbeljivanja zuba postoji mogućnost da zubi budu osetljiviji nego ranije, jer su svi dentinski kanalići očišćeni i značajno prohodniji za registrovanje nadražaja iz usne duplje, previše hladno, toplo, slatko, kiselo… S toga je preporuka da maksimalno redukujete ovakve nadražaje par dana nakon beljenja,  a kasnije, da bi što duže zadržali postignuti efekat beljenja, smanjite i unos tamno obojene hrane i pića, ni pušenje nije preporučljivo, ali ako Vas od te loše navike ne odvrati bar neka nalepnica na pakli cigareta, teško da ćemo mi uspeti  jednim malim estetskim zahvatom kao što je izbeljivanje zuba.

Rezultati koji se postižu beljenjem zuba se kreću u rasponi od nekoliko nijansi svetlijih zuba u odnosu na Vašu početnu boju. Ako želite „Holivudski osmeh“, a u startu nemate svetlu nijansu zuba,  izbeljivanjem ga nikada nećete dobiti. Uglavnom svaki „Holivudski osmeh“ je dobijen fasetiranjem zuba, bilo keramičkim fasetama ili kompozitnim.

Izbeljivanje zuba se ne preporučuje trudnicama i deci uzrasta ispod 16 godina.

Sve intervencije su botpuno bezbolne, budite bezbrižni…

Pozovite i zakažite besplatnu konsultaciju na temu beline Vaših zuba.